Allt är inte vad du ser

Bakom den inbjudande och trevliga atmosfären finns det saker som du inte ser eller vet om. Dessa saker eller rum är de som håller verksamheten igång bakom kulisserna. Det viktigt att veta vad man säljer och visar kunderna och vad som egentligen pågår bakom stängda dörrar eller i en helt annan del av byggnaden.

Vissa saker är onödig för patienten att se, dessa miljöer kan då gömmas bakom en fasad. Tänk att bakom receptionen, väntrummet och inte i närheten av tandläkarnas mottagningsrum finns det en yttre korridor, en arbetskorridor. Det är alltså som ett rum i rummet tandläkarmottagningen, självklart inte någon plats där patienter ska vistas. Utan en plats där tandläkarna kan titta på röntgenbilderna i lugn och ro, en plats där administratörerna kan sitta framför sina skärmar och knappa på datorerna eller ringa upp patienter. Ett skölj- eller diskrum där utrustning kan bli steril och redo att användas igen.

Självklart kontor, för tandläkare som behöver utrymmet som inte alltid finns inne på mottagningsrummet. Toaletter, städrum och förråd. Alla dessa rum behöver inte patienten se eller känna till att de finns. Detta är något som ska finnas i kulissen. Rum och utrymmen som är viktiga delar av ett tandläkarkontor. Men som inte behöver vara på display. När man tänker yttre och inre ringen, får man också känsla av att man är välorganiserad och mån om vad man visar sina kunder. Ingen kund är i behov av att se administratörer sitta ned och göra sitt arbete. Det finns inget mer irriterande att se människor sitta och arbeta eftersom man då får en känsla av lathet och att de är opersonliga och fokuserade på annat.

Genom att skapa rum som har olika användningsområden skapar man också förutsättningarna för att få en effektiv och praktisk arbetsmiljö. Där både patienter och arbetstagare kan trivas och fungera tillsammans.