Hjältar som tar hand om det viktigaste vi har

Ibland kanske man glömmer bort hur viktigt det är med en god munhälsa. Det är viktigt att vårda sina tänder, gå på regelbundna kontroller och följa vad din tandläkare säger. Genom att tänka på tandläkarens råd och vilka rekommenderande tjänster han tycker du ska unna dina tänder för att de ska hålla hela livet ut, ser du också till att få en god munhälsa.

Många kanske inte anser att tandläkaren är värd att gå till, men då glömmer man att en god munhälsa inte bara är för andra utan precis lika mycket för en själv. Genom att inte småäta hela tiden sliter man inte på tändernas emalj och man har inte lika lätt att få hål. Genom att inte slarva med tandborstningen motverkar du tandlossning och minskar riskerna att få hål.

En tandläkare är en person som är specialiserad på just tänder, där även munvård ingår. Det är därför viktigt att ta tandläkarens oro för tandborstningen, tandlossningen eller andra komplikationer som kan uppstå i munnen på allvar. Vad man kanske inte tänker på är att munnen är frisk och kry om den får vila mellan måltiderna, man avstår att dricka söta drycker och fokuserar på att äta nyttigt för att tänderna, tandköttet och hela munnen ska vara fräsch och må bra.

En ofräsch mun kan efterlämna en illaluktande odör när personen behöver prata. Vilket kan resultera i att en motpartner kan känna den fräna andedräkten. Genom att missköta sig och inte ta hand om tänderna kommer munnen att börja blöda, det kan komma upp en mängd små hål som får härja och frodas. En oren mun är bland det största problemet en tandläkare kan stå inför. Vilket innebär att om man själv försöker vara så naiv att man tror att ingen märker att man slarvar kommer man inte långt. Gammal mat fastnar mellan tänderna och plack uppstår vid dålig munhygien. Så upptäcks det vid nästa besök hos tandläkaren.