Tillgänglighet för patienten

Allt kan hända, det händer oftast när man minst anar det. Som patient måste man ha möjlighet att nå en tandläkare efter arbetstid. Jag menar inta att man ska kunna ringa hem till dem eller så, men man ska kunna ringa till en tandläkare om man har ramlat och slagit ut en tand, om man har bitit av eller spräckt en tand och värken är olidlig. Då måste man kunna ringa en akut tandvård tandläkare.

Kanske är man väldigt nöjd med den servicen som finns, att kunna besöka tandläkaren dagtid eller rent utav en lördag. Men då är det oftast inbokade besök, några enkla ingrepp eller behandlingar. Kanske kommer man till tandläkaren för sin årliga kontroll eller så är det så att man har haft lite lagom ont och det nu är olidligt och man då är tvungen att uppsöka tandläkarmottagningen.

Men vad händer om något sker akut? Då vill man faktiskt ha hjälp. Man vill ha samma service som man kan få av andra service yrken. Blir jag utsatt för ett brott eller skadar mig då kan jag ringa polisen eller ambulansen. Uppstår det en brand kan jag ringa brandkåren. Jag säger inte att det ska finnas tandläkare som åker på larm genom städer. Men det ska finnas tandläkare att få tag på när något oförutsägbart inträffar.

Med det menar jag inte att du gått för länge med ömmande käke men dragit dig för att ta dig till tandläkaren, då får du nog snällt vänta till nästkommande vardag. Vad jag menar är att förlorar jag en tand i en olycka, skadar jag mig eller mina tänder som på ett sätt inte går att vänta eller reparera då ska det finnas tandläkare som har jouren och kan hjälpa. Kanske kan de hålla till på sin vanliga mottagning eller att de faktiskt tillhör bemanningen på ett sjukhus. De behöver kanske inte vara där hela tiden, varje dag utan mer som en jour.

Finnas när hjälp behövs.