Tandläkarutrustning för speciella stunder

Kanske har du aldrig tänkt på att den stol du placeras i när du kommer till tandläkaren är lika avancerad som robotteknologi. Det finns lika många funktioner, knappar och slangar för att du ska känna dig som en astronaut när du kliver upp i stolen och tandläkaren hissar tillbaka ryggstödet för att du ska få de bästa förutsättningarna för att slappna av. Men även för att det ska vara en bra arbetsställning för tandläkaren.

Denna stol har skölj och vatten för att du som patient inte ska behöva kliva upp ur stolen för att gå fram till ett handfat för att kunna skölja munnen och spotta. Stolen går att ställa in så att den blir så bekväm som möjligt. Det lilla bordet som tandläkaren för fram innehåller inte bara en bricka med sterila verktyg som tandläkaren behöver för att undersöka din mun. Det lilla bordet innehåller också en borr, laser, blås, sug och slipmaskin. Alla verktyg anpassade för att kunna tillmötesgå det lilla utrymmet som de faktiskt ska kunna arbeta i. Det kan vara svårt att tro att alla dessa verktyg faktiskt har samma användningsområden som verktygen på en byggarbetsplats.

Stolen är tandläkarens främsta verktyg och minskar arbetsbelastningen så att tiden hos tandläkaren i mottagningsrummet tar så lite tid som möjligt. Tandläkaren använder idag en liten apparat som tar bilder, denna röntgen apparat framkallar bilderna på ett enkelt och effektivt sätt. Det tar bara några minuter så ser tandläkaren eller hens tandskötare hur det ser ut i munnen. Genom att använda en röntgen apparat kan tandläkare upptäcka hål som kanske är omöjliga att se med blotta ögat eller så kanske hålet är mellan två tänder. Hur vida det finns hål eller inte så brukar en tandläkare alltid börja med en rad bilder för att fastställa statusen på dina tänder.

Så ju fler finesser det kan finnas i mottagningsrummet, ju mer kan du som patient andas ut. Du är i goda händer.